Zwemles bij BZC

Bij BZC kunnen kinderen zwemlessen volgen. De lessen vinden op zaterdagochtend tussen 8.00 en 11.00 uur plaats in zwembad de Hofstee in Bergambacht. Wij geven les volgens het zwem ABC van de nationale Raad Zwemveiligheid.

Deze gecertificeerde zweminstructeurs geven zwemles bij B.Z.C.:

  • Denise Verschoor 
  • Vera van Achthoven 
  • Anja Noordergraaf 
  • Antoinette Straver 
  • Florette Straver
  • Gemma van Pelt

Jari Krijgsman loopt stage

Als u uw kind opgeeft voor zwemles dan moet u rekening houden met een wachtlijst zo'n 10 maanden. 

   
 

Het zwem-ABC

Wij geven zwemles volgens het nationaal zwemdiploma zwem-ABC. Het A-diploma hebben wij zelf verdeeld in 5 groepen.

De eerste lessen zitten de kinderen in groep rood. Hier leren ze omgaan met water en spetters. Ze leren drijven en de beenslag op hun buik en rug. Als de kinderen dit kunnen, mogen ze door naar groep geel. Ook hier worden nog veel spelletjes gedaan om de kinderen een te laten worden met het water. In groep geel leren de kinderen het combinatie zwemmen, met benen en armen. De rugslag wordt verbeterd en er wordt een begin gemaakt aan de borst- en rugcrawl.

Hierna komt groep oranje, deze groep is nog wel in het ondiepe, maar achter de lijn. Zo wordt de stap naar het echte diepe makkelijker gemaakt. In groep oranje worden alle slagen verbeterd en wordt er een beetje conditie opgebouwd voor het diepe bad. Ook leren de kinderen onder water zwemmen.

Dan gaat het echt gebeuren, de kinderen mogen naar het diepe. Bij ons groep blauw genoemd. Hier wordt hard gewerkt aan de conditie. In groep blauw komen er een hoop nieuwe dingen bij: door het gat zwemmen, met kleding aan zwemmen, duiken, het drijven wordt een stuk moeilijker en de slagen moeten natuurlijk ook weer verbeterd worden! Als dit allemaal gelukt is mogen de kinderen naar het laatste groepje: groep groen. Hier worden de kinderen voorbereid op het proef- en diplomazwemmen.

Kijk voor meer informatie op www.npz-nrz.nl 
Terug naar boven